10 Συμβουλές για αποδοτικότερο διάβασμα στην εξεταστικήσυμβουλές για αποδοτικότερο διάβασμα


Η περίοδος της εξεταστικής είναι ένα δύσκολο διάστημα για τους φοιτητές. Συγγραφή εργασιών, παρουσιάσεις, διάβασμα είναι μερικά από τα πράγματα που απασχολούν τους φοιτητές τη συγκεκριμένη περίοδο. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στους φοιτητές! Σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε υποστήριξη ή βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί σας! Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν σύντομο οδηγό από την Πένα που θα διευκολύνει το διάβασμά σας! Αν ακολουθήσετε αυτές τις 10 συμβουλές για αποδοτικότερο διάβασμα, η επιτυχία είναι σίγουρη!

 

 

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωϊνό ώστε να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Δίνει την απαραίτητη ώθηση στον οργανισμό και έχει θετική επίδραση σε δείκτες απόδοσης, που περιλαμβάνουν την ανάκληση μνήμης, την προσοχή και τη δημιουργικότητα.

 

2. Το δωμάτιο μελέτης πρέπει να έχει καλό φωτισμό και να αερίζεται συστηματικά

Ο φωτισμός είναι ένα βασικό στοιχείο του χώρου, στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Επηρεάζει την παραγωγικότητα και την υγεία των ματιών, γι’ αυτό για το διάβασμα και το γράψιμο απαιτείται ισχυρό και ξεκούραστο φως. Επιπλέον, το δωμάτιο μελέτης θα πρέπει να αερίζεται συστηματικά για να μπαίνει καθαρός αέρας στο χώρο.

 

3. Κάντε συχνά και μικρά διαλείμματα για να ξεκουράζεστε.

Για να είναι το διάβασμά σας πιο αποδοτικό πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα. Μετά από πολλές ώρες συνεχόμενου διαβάσματος η συγκέντρωση μειώνεται. Επομένως, ένα δεκάλεπτο διάλειμμα μετά από μία ή μιάμιση ώρα διαβάσματος σίγουρα θα σας βοηθήσει.

 

4. Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε σωστά τον διαθέσιμο χρόνο σας.

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε το διάβασμά σας να οργανώσετε το χρόνο σας. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα μελέτης και καθορίστε πόσες ώρες θα διαβάζετε κάθε μέρα.

 

5. Κρατήστε σημειώσεις, ώστε να μπορείτε να κάνετε ευκολότερα επανάληψη.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης σας σημειώστε όσες πληροφορίες θεωρείτε πιο σημαντικές. Αυτό θα σας διευκολύνει πολύ όταν έρθει η ώρα να κάνετε την επανάληψή σας, καθώς θα γνωρίζετε σε ποια σημεία θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία.

 

6. Χρησιμοποιήστε τις διαφάνειες των καθηγητών για να οργανώσετε το διάβασμά σας.

Μην μαζεύετε άσχετες σημειώσεις και βιβλία. Χρησιμοποιήστε το υλικό που σας δίνουν οι καθηγητές σας και οργανώστε με βάση αυτό το διάβασμά σας.

 

7. Στις διαφάνειες των καθηγητών υπάρχουν τα πλέον βασικά σημεία γύρω από τα οποία πρέπει να κινηθείτε.

Το υλικό που σας παρέχουν οι καθηγητές περιλαμβάνει συνήθως τα πιο σημαντικά σημεία του μαθήματος. Συνεπώς, χρησιμοποιώντας και μελετώντας τις διαφάνειές τους θα γνωρίζετε σε ποια σημεία θα πρέπει να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή.

 

8. Αξιοποιήστε τις σημειώσεις που κρατήσατε κατά τις διαλέξεις, συχνά περιέχουν πληροφορίες που δεν υπάρχουν στα βιβλία.

Πολλές φορές μπορεί να ειπωθούν στις διαλέξεις πληροφορίες που δεν υπάρχουν στα βιβλία. Επομένως, θα πρέπει να τις παρακολουθείτε και να κρατάτε σημειώσεις, οι οποίες σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην τελική εξέταση του μαθήματος.

 

9. Μην αποστηθίζετε, προσπαθήστε να κατανοήσετε αυτά που διαβάζετε.

Για να είναι το διάβασμά σας αποδοτικό θα πρέπει να αποφύγετε την αποστήθιση και να προσπαθήσετε να κατανοείτε όσα διαβάζετε. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα θυμηθείτε όταν έρθει η ώρα της εξέτασης.

 

10. Αν το βιβλίο δεν είναι κατανοητό αξιοποιήστε και άλλες πηγές. Το διαδίκτυο σήμερα προσφέρει πολλές πληροφορίες

Μερικές φορές ο τρόπος που είναι γραμμένο ένα επιστημονικό βιβλίο μπορεί να σας μπερδεύει. Για να μην δυσκολευτείτε με το διάβασμά σας μπορείτε να αξιοποιήσετε και άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα το διαδίκτυο, στο οποίο υπάρχουν πολλές πληροφορίες.