Πώς να δημιουργήσετε πίνακα περιεχομένων στο Microsoft Wordπίνακα περιεχομένων


Ο πίνακας περιεχομένων είναι ένα σημαντικό κομμάτι μίας εργασίας. Η χρήση του θα διευκολύνει την πλοήγηση του αναγνώστη στο έγγραφό σας. Αν θέλει να διαβάσει μία συγκεκριμένη σελίδα, θα τον κατευθύνει σε αυτή. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο του Microsoft Word. Αν θέλετε να εισάγετε πίνακα περιεχομένων στο έγγραφό σας, αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Οδηγίες:

 

Ο πίνακας περιεχομένων εμφανίζει τους τίτλους των επικεφαλίδων που υπάρχουν μέσα σε ένα έγγραφο καθώς και τη σελίδα στην οποία βρίσκονται.

πίνακας περιεχομένων

 

Πριν προχωρήσετε στην εισαγωγή του πίνακα περιεχομένων θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε ένα στυλ επικεφαλίδας στους τίτλους που έχουν τα κεφάλαια και τα υποκεφάλαια της εργασίας σας.

Εφαρμογή του στυλ επικεφαλίδας

 

1. Αρχικά, επιλέξτε τον τίτλο ενός κεφαλαίου από το έγγραφο σας. Στη συνέχεια από το υπομενού της κεντρικής καρτέλας κάντε κλικ στην επιλογή «Επικεφαλίδα 1» για να εφαρμοστεί στα βασικά κεφάλαια και κλικ στην επιλογή «Επικεφαλίδα 2» για να εφαρμοστεί στα αντίστοιχα υποκεφάλαια.

Επιλογή τίτλου κεφαλαίουΕπιλογή επικεφαλίδας 1

Επιλογή επικεφαλίδας 2

 

2. Έχοντας ορίσει σωστά όλες τις Επικεφαλίδες στο έγγραφο σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην δημιουργία του πίνακα περιεχομένων.

 

3. Αρχικά κάντε αριστερό κλικ στο σημείο του εγγράφου που θέλετε να προστεθούν τα περιεχόμενα ώστε να εμφανιστεί ο κέρσορας του ποντικιού εκεί.

Αριστερό κλικ στο σημείο εμφάνισης των περιεχομένων

 

4. Από το κεντρικό οριζόντιο μενού επιλέξτε Αναφορές > Πίνακας Περιεχομένων > Αυτόματος πίνακας 1 ή Αυτόματος Πίνακας 2.

Αναφορές - Πίνακας περιεχομένων

 

5. Αμέσως μετά θα έχουν εμφανιστεί όλα τα Περιεχόμενα της εργασίας σας. Αυτά θα περιέχουν όλες τις επικεφαλίδες που ορίσατε προηγουμένως καθώς και τη σελίδα στην οποία βρίσκεται κάθε μία.

Εμφάνιση πίνακα περιεχομένων

 

Σημείωση: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε φορά που πραγματοποιείτε αλλαγές στις Επικεφαλίδες, δηλαδή στα κεφάλαια και υποκεφάλαια της εργασίας σας ή στις σελίδες που αυτά αρχίζουν και τελειώνουν, θα πρέπει να ενημερώνετε και τον Πίνακα Περιεχομένων.

 

6. Από το κεντρικό μενού επιλέξτε ξανά Αναφορές και στη συνέχεια Ενημέρωση Πίνακα.

Αναφορές - Ενημέρωση πίνακα

 

7. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί τσεκάρετε την επιλογή Ενημέρωση όλου του πίνακα. Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ ώστε να ενημερωθούν με αυτό τον τρόπο όλα τα περιεχόμενα του εγγράφου σας.

Ενημέρωση όλου του πίνακα