Ας δούμε τα 8 βήματα για το πώς να φτιάξετε ένα ελκυστικό βιογραφικό;Πώς να φτιάξετε ένα ελκυστικό βιογραφικό;


Σ’ αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα 8 βήματα για το “Πώς να φτιάξετε ένα ελκυστικό βιογραφικό;”

 

 

1. Προσθέστε ένα προφίλ υποψηφίου

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα σωστό προφίλ στο LinkedIn και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο που μπορείτε να το χειρίζεστε ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες εύρεσης της καλύτερης θέσης εργασίας άμεσα.

 

2. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο λεξιλόγιο

Χωρίς το κατάλληλο βιογραφικό, οι πιθανότητες να βρεθείτε σε μια συνέντευξη μειώνονται στο ελάχιστο. Για αυτό το λόγο, πρέπει να είναι περιεκτικό και σωστά δομημένο.

 

3. Μην υπεραναλύετε στοιχεία και πληροφορίες που μπορείτε να δώσετε στην συνέντευξη

Οι ερωτήσεις που θα σας θέσουν σε μια συνέντευξη είναι πολύ πιθανόν να μη βασίζονται μόνο στο βιογραφικό σας, αλλά να εξετάζουν και τα κίνητρα ή το ενδιαφέρον σας για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας ή το πρόγραμμα σπουδών. Στην Πένα αναλαμβάνουμε την σωστή προετοιμασία σας, εκπαιδεύοντας σας κατάλληλα σε ένα πραγματικό περιβάλλον συνέντευξης, ειδικά διαμορφωμένο για εσάς.

 

4. Προσέξετε τη δομή του βιογραφικού σας

Στην Πένα συντάσσουμε το κατάλληλο βιογραφικό ανάλογα με το σκοπό για το οποίο το χρειάζεστε δίνοντας μεγάλη σημασία στη δομή του. Για παράδειγμα, αλλιώς θα συντάξουμε ένα βιογραφικό που θα καταθέσετε για μια θέση εργασίας και διαφορετικά ένα βιογραφικό για να διεκδικήσετε τη συμμετοχή σας και την είσοδο σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση.

 

5. Προσθέστε με τη σωστή σειρά τις θέσεις εργασίας σας (προϋπηρεσία

Το βιογραφικό σας θα πρέπει να αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση του εαυτού σας και παράλληλα να αποδεικνύει πως έχετε όλες τις ικανότητες, τα προσόντα και τα ισχυρά κίνητρα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας! Θα πρέπει να ακολουθείτε συνεπώς και τη σωστή σειρά στην παρουσίαση των προηγούμενων θέσεων εργασίας σας.

 

6. Χρησιμοποιήστε την ίδια γραμματοσειρά σε όλες τις σελίδες του βιογραφικού σας

Το βιογραφικό, αποτελεί το μοναδικό κριτήριο εισόδου στην αγορά εργασίας και πολλές φορές αποτελεί και το εισιτήριο για να βρεθείτε σε μια συνέντευξη. Για αυτό μη παραμελείτε σε καμία περίπτωση θέματα εμφάνισης, όπως είναι η χρήση της ίδιας γραμματοσειράς. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο κομμάτι αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

7. Μην χρησιμοποιείτε ψευδείς πληροφορίες στο βιογραφικό σας για να εντυπωσιάσετε

Είναι αναγκαίο το βιογραφικό, να αναδεικνύει τα βασικότερα στοιχεία σας, τα δυνατά σας σημεία και να αποπνέει επαγγελματισμό και συνέπεια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφετε ψευδείς πληροφορίες μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη.

 

8. Εστιάστε τα προσόντα σας στη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση.

Το βιογραφικό σας πρέπει να αποδεικνύει πως έχετε όλες τις ικανότητες, τα προσόντα και τα ισχυρά κίνητρα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η συνοδευτική σας επιστολή. Με τη συνοδευτική επιστολή, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει το ενδιαφέρον του παραλήπτη να ξεχωρίσει το βιογραφικό σημείωμα ανάμεσα σε πολλά άλλα, να αναδείξει τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς του και να δείξει ότι έχει συγκεκριμένους στόχους και υψηλό επίπεδο επαγγελματικής συνέπειας.

 

Δυσκολεύεστε με τη σύνταξη του βιογραφικού σας και της συνοδευτικής σας επιστολής;

Απευθυνθείτε στους ειδικούς στην Πένα!

Οι έμπειροι συνεργάτες μας πάντα σε συνεργασία με εσάς, μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό βιογραφικό για εσάς, τονίζοντας τα ισχυρά σας σημεία και παρουσιάζοντας στο μελλοντικό εργοδότη σας το προφίλ του ιδανικού υποψήφιου!

Μπορούμε να συντάξουμε για εσάς μία άρτια συνοδευτική επιστολή που θα συμπληρώσει το βιογραφικό σας και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους.