Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφοΠώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο


Πολλές φορές κατά τη συγγραφή της εργασίας σας, μπορεί να πληκτρολογήσετε ένα κείμενο σε ένα έγγραφο Word και στη συνέχεια να διαπιστώσετε πως θα αναπαρίσταται καλύτερα με τη μορφή πίνακα. Οι πίνακες είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο που παρέχει το Word. Κάνουν το κείμενο πιο ευανάγνωστο, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζονται τακτοποιούνται σε γραμμές και στήλες, διευκολύνοντας τους αναγνώστες. Εάν, λοιπόν, θέλετε να μάθετε πώς να μετατρέψετε εύκολα και γρήγορα ένα κείμενο σε πίνακα ή το αντίστροφο, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Οδηγίες:

 

1. Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε είναι να εισάγετε στο κείμενό σας χαρακτήρες διαχωρισμού, όπως είναι τα κόμματα, οι παράγραφοι, οι στηλοθέτες ή οποιοσδήποτε άλλος χαρακτήρας θα υποδεικνύει σε ποια σημεία θέλετε να χωρίσετε το κείμενό σας σε στήλες πίνακα. 

Στο παρακάτω παράδειγμα χαρακτήρας διαχωρισμού αποτελεί η άνω και κάτω τελεία.

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο

 

2. Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε.

Επιλογή κειμένου

 

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Πίνακας > Μετατροπή κειμένου σε πίνακα.

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο

 

4. Στην περιοχή “Μέγεθος πίνακα” βεβαιωθείτε ότι οι αριθμοί συμφωνούν με τους αριθμούς στηλών και γραμμών που θέλετε να ορίσετε.

Ορισμός στηλών και γραμμών

 

5. Στην περιοχή “Συμπεριφορά Αυτόματης Προσαρμογής” επιλέξτε πώς θέλετε να φαίνεται ο πίνακάς σας. Λάβετε υπόψη σας ότι το Word επιλέγει αυτόματα ένα πλάτος για τις στήλες του πίνακα.

Ορισμός πλάτους στηλών

 

6. Στην περιοχή “Διαχωρισμός κειμένου κατά” επιλέξτε ή συμπληρώστε το χαρακτήρα διαχωρισμού που χρησιμοποιήσατε στο κείμενό σας.

Χαρακτήρας διαχωρισμού

 

7. Ολοκληρώστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο

 

8. Στην περίπτωση που θέλετε να μετατρέψετε έναν Πίνακα σε κείμενο, επιλέξτε αρχικά τον Πίνακα που θέλετε να μετατρέψετε.

Πίνακας σε κείμενο

 

9. Στη συνέχεια, από την καρτέλα “Διάταξη” κάντε κλικ στην επιλογή “Μετατροπή σε κείμενο”.

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο

 

10. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το χαρακτήρα διαχωρισμού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη θέση των ορίων της στήλης. Να έχετε υπόψη σας ότι οι γραμμές θα διαχωρίζονται αυτόματα με σημάδια παραγράφου.

Χαρακτήρας διαχωρισμού

 

11. Ολοκληρώστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε πίνακα & το αντίστροφο