Πώς να μετατρέψετε μια εργασία από Word σε PDFεργασία από Word σε PDF


Το να μετατρέψετε μία εργασία από Word σε PDF έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Όταν έχετε ένα αρχείο PDF, μπορείτε να το εκτυπώσετε σε ένα τυπογραφείο με συγκεκριμένη μορφή ή να κάνετε κοινή χρήση του αρχείου με άλλα άτομα και σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Γενικότερα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μορφή PDF για ένα αρχείο όταν θέλετε:

  • Να εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο στους περισσότερους υπολογιστές
  • Να έχει μικρότερο μέγεθος αρχείου
  • Να ακολουθεί μία τυποποιημένη μορφή αρχείων

Έχετε ολοκληρώσει την εργασία σας και θέλετε να την μετατρέψετε από έγγραφο Word σε αρχείο PDF; Μπορεί στο παρελθόν η διαδικασία αυτή να μην ήταν τόσο εύκολη. Πλέον όμως γίνεται αρκετά εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε τη διαδικασία του οδηγού εργασιών που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο και σύντομα θα γνωρίζετε τον τρόπο.

 

 

Οδηγίες:

 

1. Εφόσον έχετε έτοιμο το έγγραφο Word που θέλετε να μετατρέψετε από το κεντρικό μενού επιλέξτε Αρχείο > Εξαγωγή > Δημιουργία PDF/XPS.

Αρχείο - εξαγωγή - δημιουργία PDF

 

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μεταβείτε αρχικά στο σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο σας.

Μετάβαση στο σημείο που θα γίνει η αποθήκευση

 

3. Στη συνέχεια, μπορείτε να τροποποιήσετε το όνομα του αρχείου PDF που θα δημιουργηθεί εάν θέλετε αυτό να έχει διαφορετικό όνομα.

Τροποποίηση του ονόματος του αρχείου PDF

 

4. Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο PDF μόνο από ορισμένες σελίδες του εγγράφου σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές και ενεργοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή στην ενότητα Περιοχή σελίδων.

Εργασία από Word σε PDF: Επιλογές - περιοχή σελίδων

 

5. Εάν θέλετε το αρχείο να ανοίξει στην επιλεγμένη μορφή μετά την αποθήκευση, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Άνοιγμα αρχείου μετά τη δημοσίευση.

Άνοιγμα αρχείου μετά τη δημοσίευση

 

6. Σε περίπτωση που το έγγραφο σας απαιτεί υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, κάντε κλικ στην επιλογή Τυπικό (ηλεκτρονική δημοσίευση και εκτύπωση).

Τυπικό

 

7. Εάν όμως το μέγεθος του αρχείου σας είναι σημαντικότερο από την ποιότητα εκτύπωσής του, επιλέξτε Ελάχιστο μέγεθος (ηλεκτρονική δημοσίευση).

Ελάχιστο μέγεθος

 

8. Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, κάντε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση και μετά από μερικά δευτερόλεπτα το αρχείο PDF θα έχει δημιουργηθεί.

Εργασία από Word σε PDF - δημοσίευσηΕργασία από Word σε PDF