Πώς να μετατρέψετε μια παρουσίαση από PowerPoint σε βίντεοπαρουσίαση από PowerPoint σε βίντεο


Πολλές φορές μπορεί να ετοιμάζετε μία πολύ ωραία παρουσίαση σε PowerPoint, αλλά στην προσπάθειά σας να τη μεταφέρετε σε άλλον υπολογιστή μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες. Για παράδειγμα μπορεί να μην παίζουν τα ενσωματωμένα βίντεο ή να μην ακούγεται ο ήχος. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, μπορείτε να μετατρέψετε την παρουσίαση σας από PowerPoint σε βίντεο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στο παρακάτω βίντεο και μάθετε τον τρόπο.

 

 

Οδηγίες:

 

1. Αφού δημιουργήσετε τις διαφάνειές σας και κάνετε εγγραφή τυχόν χρονισμών και αφηγήσεων που θέλετε να συμπεριλάβετε, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα αρχείο βίντεο.

 

2. Κάνετε κλικ στην επιλογή “Αρχείο – Εξαγωγή” και στη συνέχεια “Δημιουργία Βίντεο”.

Παρουσίαση από PowerPoint σε βίντεο

 

3. Στο πρώτο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από την επικεφαλίδα “Δημιουργία βίντεο” επιλέξτε την ποιότητα βίντεο που θέλετε, η οποία αναφέρεται στην ανάλυση του τελικού βίντεο.

Ποιότητα βίντεο

 

Σημείωση: Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του βίντεο τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αρχείου. Να έχετε υπόψη σας ότι η επιλογή ULTRA HD είναι διαθέσιμη μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10.

 

4. Το δεύτερο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από την επικεφαλίδα “Δημιουργία Βίντεο” υποδεικνύει αν η παρουσίασή σας περιέχει αφήγηση και χρονισμούς.

Αφήγηση και χρονισμοί

 

5. Στην περίπτωση που δεν έχετε καταγράψει χρονομετρημένη αφήγηση από προεπιλογή, η τιμή είναι να μη χρησιμοποιούνται χρονισμοί και αφηγήσεις που έχουν εγγραφεί.

 

6. Ο προεπιλεγμένος χρόνος που αφιερώνεται σε κάθε διαφάνεια είναι 5 δευτερόλεπτα.

Προεπιλεγμένος χρόνος για κάθε διαφάνεια

 

7. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το χρόνο στο πλαίσιο “Δευτερόλεπτα που δαπανήθηκαν σε κάθε διαφάνεια”, κάνοντας κλικ στο επάνω βέλος για να αυξήσετε τη διάρκεια ή στο κάτω βέλος για να τη μειώσετε.

 

8. Εάν έχετε καταγράψει χρονομετρημένη αφήγηση, από προεπιλογή η τιμή είναι χρήση χρονισμών και αφηγήσεων που έχουν εγγραφεί.

 

9. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία βίντεο”.

 

Παρουσίαση από PowerPoint σε βίντεο

 

10. Στο πλαίσιο “Όνομα αρχείου” πληκτρολογείτε ένα όνομα αρχείου για το βίντεο σας και στο πλαίσιο “Αποθήκευση ως” επιλέξτε “βίντεο MP4” ή “Video Windows Media” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί της αποθήκευσης.

Όνομα βίντεο

Τύπος αρχείουΑποθήκευση

 

11. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδο της δημιουργίας του βίντεο κοιτάζοντας τη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Γραμμή κατάστασης

 

Η διαδικασία δημιουργίας του βίντεο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με τη διάρκεια του βίντεο και την πολυπλοκότητα της παρουσίασης σας.