ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα και μια σωστά δομημένη συνοδευτική επιστολή, είναι το βασικότερο μέλημα, ενός απόφοιτου αλλά και για τον καθένα που ετοιμάζεται να διεκδικήσει μία θέση στην αγορά εργασίας. Το βιογραφικό, αποτελεί κριτήριο εισόδου στην αγορά εργασίας και πολλές φορές αποτελεί το εισιτήριο για να βρεθείτε σε μια συνέντευξη. Χωρίς το κατάλληλο βιογραφικό, οι πιθανότητες να βρεθείτε σε μια συνέντευξη μειώνονται στο ελάχιστο. Για αυτό το λόγο, πρέπει να είναι περιεκτικό και σωστά δομημένο. Είναι αναγκαίο το βιογραφικό, να αναδεικνύει τα βασικότερα στοιχεία σας, τα δυνατά σας σημεία και να αποπνέει επαγγελματισμό και συνέπεια.

Οι έμπειροι συνεργάτες μας, πάντα σε συνεργασία με εσάς, μπορούν να δημιουργήσουν το ιδανικό βιογραφικό. Τονίζοντας τα ισχυρά σας σημεία θα παρουσιάσουν στο μελλοντικό εργοδότη σας το προφίλ του ιδανικού υποψήφιου! Συντάσσουμε το κατάλληλο βιογραφικό ανάλογα με το σκοπό για το οποίο το χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αλλιώς θα συντάξουμε ένα βιογραφικό που θα καταθέσετε για μια θέση εργασίας και διαφορετικά ένα βιογραφικό για να διεκδικήσετε τη συμμετοχή σας και την είσοδο σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση.

Το βιογραφικό σας θα πρέπει να αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση του εαυτού σας. Παράλληλα θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχετε όλες τις ικανότητες, τα προσόντα και τα ισχυρά κίνητρα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας!

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην σύνταξη του βιογραφικού σας σημειώματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

Σύνταξη συνοδευτικής επιστολής

Μαζί με το βιογραφικό σας σημείωμα, είναι ιδανικό να υπάρχει και η συνοδευτική επιστολή, ειδικότερα για μια θέση εργασίας. Στέλνοντας το βιογραφικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή, ο ενδιαφερόμενος δείχνει ότι στοχεύει σε μία συγκεκριμένη θέση εργασίας και ότι δε στέλνει μαζικά το βιογραφικό του. Με τη συνοδευτική επιστολή, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει το ενδιαφέρον του παραλήπτη. Μπορεί να αναδείξει το βιογραφικό του σημείωμα ανάμεσα σε πολλά άλλα, να αναδείξει τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς του και να δείξει ότι έχει συγκεκριμένους στόχους και υψηλό επίπεδο επαγγελματικής συνέπειας.

Στην Πένα διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και μπορούμε να συντάξουμε για εσάς μία άρτια συνοδευτική επιστολή που θα συμπληρώσει το βιογραφικό σας σημείωμα. Έτσι θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους.